« オークワ、2016年2月、第3四半期決算、減収、大幅増益! | Main | 平和堂、2016年2月、第3四半期、増収増益! »

January 04, 2016

TIME、The 50 Healthiest Foods、2015年度ベスト記事!

The 50 Healthiest Foods of All Time (With Recipes)
・TIME:
・One of our most popular stories of 2015:
・http://time.com/3724505/50-healthiest-foods/?xid=time_socialflow_facebook
・https://www.facebook.com/time/?fref=nf

These are the foods you should be eating now.
・Eating healthy shouldn’t be complicated. To make it simple, TIME has curated a list of the 50 healthiest foods you should be eating now.
・We asked registered dietitian Tina Ruggiero, author of the The Truly Healthy Family Cookbook, to break down why each of these foods is a powerhouse. We also pulled in the nutritional information and asked our friends at Cooking Light to hook us up with some creative recipes to make sure eating these on a regular basis is no-excuses easy. You can also check out part II: The 50 (New) Healthiest Foods of All Time, for some surprises.

Bananas:View as list 1 of 50
・Why they’re good for you:
・While this tropical fruit is an American favorite, bananas are actually classified as an herb, and the correct name of a “bunch” of bananas is a “hand.” Technicalities aside, bananas are an excellent source of cardioprotective potassium. They’re an effective prebiotic, enhancing the body’s ability to absorb calcium, and they increase dopamine, norepinephrine and serotonin – brain chemicals that counter depression.

Serving size: one medium banana
・Nutrition per serving:
・Calories(熱量): 105
・Fat(脂肪): 0.4 g
・Cholesterol(コレステロール): 0 mg
・Sodium(ナトリウム): 1 mg
・Carbohydrates(炭水化物): 27 g
・Dietary fiber(食物繊維): 3 g
・Sugars(糖): 14 g
・Protein(タンパク質): 1.3 g

Recipe from Cooking Light: Citrusy Banana-Oat SmoothieIngredients
・2/3 cup fresh orange juice
・1/2 cup prepared quick-cooking oats
・1/2 cup plain
・2% reduced-fat Greek yogurt
・1 tablespoon flaxseed meal
・1 tablespoon honey
・1/2 teaspoon grated orange rind
・1 large banana, sliced and frozen
・1 cup ice cubes

Preparation
・Combine first 7 ingredients in a blender; pulse to combine. Add ice; process until smooth.

No.2-No.50Healthiest Foods:
・Raspberries、Oranges、Kiwi、Pomegranates(ザクロ)、Blueberries、Grapefruit、Tangerines(みかん)、Avocados、
・Tomatoes、 Eggplant(ナス)、Swiss chard(フダンソウ)、Mushrooms、Kale(ケール)、Broccoli Sprouts(芽キャベツ)、Fennel(ウイキョウ(茴香))、Garlic (ニンニク)、Sweet potatoes、Beets(サトウダイコン)、Spinach(ほうれん草)、Cauliflower、Collards green(コラードの葉)、Onions、Winter squash(カボチャ)、
・Tuna(マグロ)、Sardines(イワシ)、 Anchovies(アンチョビ)、Salmon、
・Poultry(鶏肉)、
・Whole Wheat Bread(小麦パン)、Quinoa(キヌア)、Hemp Seed(麻種)、 Rolled Oats(麦)、Kamut(小麦)、Lentils(豆)、Farro(麦)、Walnuts(クルミ)、 Almonds、 Chia Seeds(チーア種子)、Flaxseed(亜麻仁)、
・Eggs、
・Kefir(乳製品)、 2% Greekyogurt、 Coconut Oil、 Olive Oil、Cumin(クミン種)、Turmeric(ウコン)、Cinnamon、
Rooibos (roy-bus) tea、Red Wine

PI研のコメント:
・TIMEが「One of our most popular stories of 2015」と、Health関連の記事の中で2015年度で最も閲覧された記事として、「The 50 Healthiest Foods of All Time (With Recipes)」を選んだとのことです。この記事は健康に寄与するベスト50の食材を一つ一つ取り上げ、その栄養成分、代表的なレシピーを写真付きで取り上げています。No.1はバナナであり、ベスト50の中には果物、野菜、鮮魚、精肉、穀物、卵、日配、飲料等があり、アメリカにおける健康関連の食材の代表を取り上げています。栄養成分は日本の食材にも表示されており、アメリカのものとほぼ同じといえ、カロリーからはじまり、塩分、脂質、コレステロールなど重要項目がこの50品すべて確認することができます。それにしても、日本と違い、鮮魚、精肉が少なく、穀物が多く、調味料が少ないのが特徴といえるかと思います。最も多いのは野菜、果物であり、ベジタリアンも多いアメリカならではの結果ともいえます。健康志向は世界的な趨勢といえ、今後、日本においても、この視点は重要なポイントといえます。日本の食品スーパーの品揃え、売場づくりに、このような視点をどう反映させてゆくか、課題といえます。

お知らせ:
NEW!
1.2015年度版、食品スーパー・ドラックストア財務3表連環分析、リリース、8/17!

  *食品スーパー・ドラックストア、全上場企業約100社を対象!
  *過去5年間を(ドラックストア3年)、エクセルで自由自在に分析!
2.週間!食品スーパーマーケット最新情報:まぐまぐ! 
3.facebookに「食品スーパーマーケット最新情報」グループ創設616人!
4.eラーンング:
  *ID付POSデータ実践活用セミナーがeラーニングになりました!

« オークワ、2016年2月、第3四半期決算、減収、大幅増益! | Main | 平和堂、2016年2月、第3四半期、増収増益! »

Comments

Post a comment

Comments are moderated, and will not appear on this weblog until the author has approved them.

(Not displayed with comment.)

TrackBack


Listed below are links to weblogs that reference TIME、The 50 Healthiest Foods、2015年度ベスト記事!:

« オークワ、2016年2月、第3四半期決算、減収、大幅増益! | Main | 平和堂、2016年2月、第3四半期、増収増益! »